Kunden i centrum? Jo men visst serru.. så äre..

En vanlig klyscha kan tyckas. Alla organisationer vill väll säga att de jobbar med kundfokus och kunden i centrum? Vad innebär det då? Och på vilket sätt påverkar kundfokus din omsättning och dina nyckeltal? Comcus kan hjälpa dig och din organisation att ta reda på vad det är som skapar värde för kunden och naturligtvis för dig och din verksamhet. Det blir en win-win situation för nöjda kunder genererar nya kunder.

Markus Fredholm

Specialist på kundupplevelser

Ett lönsamt business case

Relativt snittet i en bransch är kunder till leverantörer som är ledande på kundupplevelser beredda att köpa 6,7% mer av leverantören, de har 8,4% högre sannolikhet att rekommendera leverantören till andra och de har hela 8,2% högre lojalitet jämfört med andra kunder.

6,7%

Vill köpa mer

8,4%

Högre sannolikhet att rekommendera

8,2%

Högre motvilja att byta leverantör

Varje år konsumerar en vanlig svensk tusentals tjänster och produkter. Sjukvård, snabbmat, jobbresor, semester, matkassar, träningskläder, kapitalvaror och större investeringar. Jag vill påstå att en klart majoritet av svenska kunder på ett eller annat sätt känner sig besvikna före, under eller efter köpet, det vittnar de kundresor som vi publicerar varje vecka. Många företag har helt enkelt glömt bort att det är kunden som betalar för det företaget erbjuder och fokus hamnar för mycket på interna processer som ska förenkla för verksamheten. Företag gör inte det här för att ställa till det för sina kunder utan det är en bieffekt av stark tillväxt. För att hänga med och bibehålla momentum så blir det viktigt att fortsätta vara nära sin kund så att man fortsätter vara relevant.

En krånglig hemsida, personal som inte trivs, svårtillgänglig support, personal utan förståelse för kunden, knapphändig kunskap om kundens behov är alla anledningarna till brister i kundupplevelsen. Företag som vill lyckas måste vara relevanta och ta ett helhetsgrepp om sin verksamhet, sina kunder och den upplevelse kunder och personal har med företaget.

Företag som lyckas med sin hantering av kunden och dess behov kommer få kunder som genom sitt agerande säljer företagets produkter/tjänster de som misslyckas kommer vad det lider att gå till historien.

Kostnadsfri workshop

Boka upp en kostnadsfri workshop med Comcus för att se vad ett aktivt jobb med kundens upplevelse har gjort för andra organisationer.

10% bättre än genomsnittet är allt som krävs, men hur når du dit?

Hotellkedjan Ritz Carlton anses som en av världens mest exklusiva och får ständigt toppbetyg i kundupplevlse. Grunden för deras framgång är att alltid vara 10% bättre än genomsnittet och gång efter annan möta eller överträffa sina kunders förväntningar. Läs vårt blogginlägg om Ritz Carlton och deras Gold Standard och hur du kan generera mer kunder genom att hela ditt bolag tänker och möter kunden där kunden är.